Neverovatno loša infrastruktura u ravnoj Vojvodini
18/03/2015 18:16 - medja
 Magistralna pruga od Pančeva do Subotice ne može da zadovolji potrebe privrede i građana jer je u katastrofalnom stanju - urađena u 19. veku.
pruga_srbija

 Poslednji put ta pruga remontovana je 1935. godine, upozorio je izvršni direktor Železnice Srbije Nenad Kecman. "U lošem stanju je i pruga između Zrenjanina i Novog Sada i prosto je neshvatljivo da u jednoj ravnoj Vojvodini imamo tako loše stanje infrastrukture", kazao je Kecman novinarima u Zrenjaninu posle sastanka o obnovi železničkog saobraćaja.

On je podsetio je Vojvodina u 19. veku imala najgušću železničku mrežu u Evropi, devet kilometara pruge na hiljadu stanovnika. Po rečima Kecmana, razgovara se o tome da obnovu železničkog saobraćaja u Vojvodini finansiraju Republika, Pokrajina i lokalne samouprave. 

"Novi vozovi, kupljeni ruskim kreditom, neće moći da saobraćaju našim prugama ako ih ne modernizujemo", kazao je Kecman. On je dodao da su osim dobrih pruga potrebne i kvalitetne radionice i kadar.

"Razgovarao sam sa pokrajinskim sekretarom za privredu Miroslavom Vasinom da Vlada Vojvodine finansira izradu projekta modernizacije pruga, a kada završimo projekte da krenemo u obezbeđivanje finansijskih sredstva. Ukoliko budemo brzi već u drugoj polovini iduće godine mogli bi da počnu radovu", rekao je Kecman.
http://www.masinovodje.com/news_395_Neverovatno-lo%C5aa-infrastruktura-u-ravnoj-Vojvodini.html