Ekoloski vozovi u Oslu
16/02/2012 09:21 - medja
Siemens ekološki vozovi Siemens snabdeva sistem podzemnih železnica u prestonici Norveške, Oslu vozovima koji troše 30% manje energije od onih koji su trenutno... 
scuploadfilesosep200702ow7 Ekološki vozovi u Oslu

 Siemens snabdeva sistem podzemnih železnica u prestonici Norveške, Oslu vozovima koji troše 30% manje energijeod onih koji su trenutno u funkciji u tom gradu. Oko 95% materijala korišćenih u tim vozovima može biti reciklirano nakon isteka roka upotrebe, koji je procenjen na 30 do 35 godina. Kako izveštava istraživački magazin Slike budućnosti u svom poslednjem izdanju, Siemensovi inžinjeri, koji su razvili ove vozove, dobili su kompanijsku Nagradu za zaštitu životne sredine. Projekat podzemne železnice u Oslu samo je deo aktivnosti koje Siemens preduzima kako bi bila smanjena potrošnja energije u transportnom sektoru, a samim tim smanjena i emisija ugljendioksida.

Isporuka 63 voza koji su sačinjeni od 189 vagona već je u toku, tako da Oslo dobija dva nova voza mesečno. Ova šinska vozila postižu impresivnu uštedu energije tako što se sistem elektronskog upravljanja prebacuje na mod generatora tokom kočenja. Električna energija stvorena na ovaj način, ponovo se vraća u mrežu.

 

Vagoni su u potpunosti napravljeni od aluminijuma, koji je veoma lak materijal, a što je lakši voz, to je potrebno manje energije za ubrzanje. Kompanija AS Oslo Sorveier, koja rukovodi sistemom podzemne železnice, uštedeće 33% operativnih troškova upotrebom novih vozova. Zbog izuzetno hladnih zima u Oslu, Siemensovi inžinjeri dizajnirali su vozove koji su funkcionalni na temperaturama i do minus 25oC.

Inžinjeri grupacije Siemens Transportation Systems, kada su birali materijale od kojih će vozovi biti napravljeni, fokusirali su se na aspekte zaštite životne sredine. Njihova namera bila je da se izbegne upotreba bilo kakvih materijala koji zagađuju životnu sredinu. Modularni dizajn vozova podrazumeva da delovi mogu biti zamenjeni i popravljeni brzo, što dodatno smanjuje troškove održavanja. Kada ovim vozovima istekne rok upotrebe čak 85% materijala može biti ponovo upotrebljeno, a ostalih deset procenata materijala može biti termički reciklirano.

Vozovi su 54,34 metra dugi, a putnici mogu da se neometano kreću celom dužinom voza. Najveća brzina koju mogu da postignu je 70 kilometara na čas, a njihova težina kada su prazni je otprilike oko 94 tone. Siemens izrađuje vozove u svojim postrojenjima u Beču. Spoljašni deo vozova dizajnirao je Porsche Desgn Studio u austrijskom mestu Zell am See (Cel am Ze), a kompletna isporuka trebalo bi da bude završena tokom leta 2009. godine.

http://www.masinovodje.com/blog_view_6_Ekoloski-vozovi-u-Oslu.html