Prijava ili Registracija besplatno!
  web dizajn srbija
Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Sindikata Mašinovođa! | Danas je:
Å tadler kreÄe
Datum 03/06/2015 19:42  Autor medja  Hitova 1556  Jezik Global
 Å½eleznice Srbije dobile su dozvolu za upotrebu novih elektromotornih vozova koje je proizvela švajcarska kompanije Štadler.
Foto: Tanjug

 Å½eleznice navode da se obavljaju završne pripreme za ukljuÄenje prvih od tih vozova u saobraÄaj, sredinom juna na relaciji Beograd - Novi Sad- Subotica.

UvoÄenje novih, niskopodnih švajcarskih elektromotornih vozova, bilo je najavljeno za jesen prošle godine, ali problem je bilo to što Železnice nisu obezbedile radionicu i tehniÄku opremu da bi proizvoÄaÄ u garantnom roku mogao da održava vozove. 

TakoÄe, na nekim od planiranih linija peroni na stanicama su previsoki, tako da bi putnici morali da iskaÄu iz vozova. 

Kako su saopštile Železnice, ugovor sa švajcarskom kompanijom Štadler o isporuci 21 elektromotornog voza, potpisan je u marta 2013. godine i vredan je oko 99 miliona evra, a realizuje se iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj. 

Do sada je Železnicama Srbije isporuÄeno 15 Štadlerovih vozova, a preostalih šest se oÄekuje u ugovorenom roku, do 31. avgusta ove godine. 

Novi vozovi Äe se postepeno uvoditi u saobraÄaj na ostalim magistralnim elektrificiranim prugama Srbije: Beograd–Užice–Prijepolje Teretna, Beograd–Kraljevo, Beograd–Šid, Beograd–Niš–Preševo.

Tagovi vozovi
Tanja
Lepo je sve to. Al zar se kuca pocinje praviti od krova ili od temelja? Popravite vi prvo prugu, pragovi su u fazi raspadanja, a vi kupujete "limuzine" da idu po "makadamu"...
03
Jun