Prijava ili Registracija besplatno!
  web dizajn srbija
Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Sindikata Mašinovođa! | Danas je:
ObezbediĂ„‡emo 75 pruĂ…Âľnih prelaza do kraja godine
Datum 01/06/2015 20:28  Autor medja  Hitova 1063  Jezik Global
 Ministarka Zorana MihajloviĂ„‡ izjavila je da Ă„‡e vlada tokom ove i do kraja naredne godine obezbediti 75 pruĂ…Âľnih prelaza koji su nebezbedni, od ukupno 2.130 koliko ih je u Srbiji.
MihajloviĂ„‡: ObezbediĂ„‡emo 75 pruĂ…Âľnih prelaza do kraja godine

 Ona je danas obišla pruĂ…Âľni prelaz u Majuru kod Šapca, za koji je rekla da Ă„‡e biti rekonstruisan iz donacija Ruskih Ă…Âľeleznica, najkasnije do novembra.

MihajloviĂ„‡ je precizirala da Ă„‡e vrednost opreme za ovaj prelaz biti 100.000 evra a da je ukupno potrebno devet miliona evra za obezbeĂ„‘ivanje svih 75 pruĂ…Âľnih prelaza, kada bi se oni finansirali iz budĂ…Âľeta ili iz Železnica Srbije.

"Ovo je jedan od najnebezbednijih pruĂ…Âľnih prelaza na kojem su tokom prethodnih 10 godina bile i dve pogibije i deset ozbiljnih povreda. MeĂ„‘utim, dovoljna je i jedna povreda pa da smatram da smo nebezbedni", rekla je MihajloviĂ„‡.

Ministarka je dodala da Ă„‡e pruĂ…Âľni prelaz u Majuru, kod Šapca, biti potpuno bezbedan zahvaljujuĂ„‡i Ruskim Ă…Âľeleznicama i rekonstrukciji pruge koja poĂ„Ťinje, i imaĂ„‡e najsavremeniju tehnologiju.

Prelaz, koji je jedan od najnebezbednijih u zemlji, Ă„‡e imati poseban video nadzor i biĂ„‡e nemoguĂ„‡a kraĂ„‘a, što se do sada Ă„Ťesto dešavalo.

Ona je rekla da nakon završetka ovog prelaza, vlada neĂ„‡e stati jer mora da se obezbedi preostalih 74 prelaza.

"Koliko god budemo mogli i sa Ruskim Ă…Âľeleznicama, a ostalo Ă„‡emo pokušati preraspodelom samog plana Železnica Srbije", rekla je MihajloviĂ„‡.

Sa ministarkom je na preuĂ…Âľnom prelazu bio je i zamenik direktora Ruskih Ă…Âľeleznica Macurbek Sulatanov.

Miroljub Mi%u0107a Stojanovi%u0107
NIJE PRUŽNI NEGO PUTNI PRELAZ !!! PUT PRELAZI PREKO PRUGE I ZNA SE KO IMA PRIORITET, A NE SAMO KO JE JAČI ! VOZAČI TREBA DA POŠTUJU PUTNU SIGNALIZACIJU BEZ OBZIRA NA NIVO TEHNIČKE OPREMLJENOSTI I ISPRAVNOSTI PUTNOG PRELAZA.
02
Jun