Prijava ili Registracija besplatno!
  web dizajn srbija
Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Sindikata Mašinovođa! | Danas je:
Obezbedićemo 75 pružnih prelaza do kraja godine
Datum 01/06/2015 20:28  Autor medja  Hitova 1020  Jezik Global
 Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da će vlada tokom ove i do kraja naredne godine obezbediti 75 pružnih prelaza koji su nebezbedni, od ukupno 2.130 koliko ih je u Srbiji.
Mihajlović: Obezbedićemo 75 pružnih prelaza do kraja godine

 Ona je danas obišla pružni prelaz u Majuru kod Šapca, za koji je rekla da će biti rekonstruisan iz donacija Ruskih železnica, najkasnije do novembra.

Mihajlović je precizirala da će vrednost opreme za ovaj prelaz biti 100.000 evra a da je ukupno potrebno devet miliona evra za obezbeđivanje svih 75 pružnih prelaza, kada bi se oni finansirali iz budžeta ili iz Železnica Srbije.

"Ovo je jedan od najnebezbednijih pružnih prelaza na kojem su tokom prethodnih 10 godina bile i dve pogibije i deset ozbiljnih povreda. Međutim, dovoljna je i jedna povreda pa da smatram da smo nebezbedni", rekla je Mihajlović.

Ministarka je dodala da će pružni prelaz u Majuru, kod Šapca, biti potpuno bezbedan zahvaljujući Ruskim železnicama i rekonstrukciji pruge koja počinje, i imaće najsavremeniju tehnologiju.

Prelaz, koji je jedan od najnebezbednijih u zemlji, će imati poseban video nadzor i biće nemoguća krađa, što se do sada često dešavalo.

Ona je rekla da nakon završetka ovog prelaza, vlada neće stati jer mora da se obezbedi preostalih 74 prelaza.

"Koliko god budemo mogli i sa Ruskim železnicama, a ostalo ćemo pokušati preraspodelom samog plana Železnica Srbije", rekla je Mihajlović.

Sa ministarkom je na preužnom prelazu bio je i zamenik direktora Ruskih železnica Macurbek Sulatanov.

Miroljub Mi%u0107a Stojanovi%u0107
NIJE PRUŽNI NEGO PUTNI PRELAZ !!! PUT PRELAZI PREKO PRUGE I ZNA SE KO IMA PRIORITET, A NE SAMO KO JE JAČI ! VOZAČI TREBA DA POŠTUJU PUTNU SIGNALIZACIJU BEZ OBZIRA NA NIVO TEHNIČKE OPREMLJENOSTI I ISPRAVNOSTI PUTNOG PRELAZA.
02
Jun