Prijava ili Registracija besplatno!
  web dizajn srbija
Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Sindikata Mašinovođa! | Danas je:
Neverovatno loša infrastruktura u ravnoj Vojvodini
Datum 18/03/2015 18:16  Autor medja  Hitova 1276  Jezik Global
 Magistralna pruga od PanÄeva do Subotice ne može da zadovolji potrebe privrede i graÄana jer je u katastrofalnom stanju - uraÄena u 19. veku.
pruga_srbija

 Poslednji put ta pruga remontovana je 1935. godine, upozorio je izvršni direktor Železnice Srbije Nenad Kecman. "U lošem stanju je i pruga izmeÄu Zrenjanina i Novog Sada i prosto je neshvatljivo da u jednoj ravnoj Vojvodini imamo tako loše stanje infrastrukture", kazao je Kecman novinarima u Zrenjaninu posle sastanka o obnovi železniÄkog saobraÄaja.

On je podsetio je Vojvodina u 19. veku imala najgušÄu železniÄku mrežu u Evropi, devet kilometara pruge na hiljadu stanovnika. Po reÄima Kecmana, razgovara se o tome da obnovu železniÄkog saobraÄaja u Vojvodini finansiraju Republika, Pokrajina i lokalne samouprave. 

"Novi vozovi, kupljeni ruskim kreditom, neÄe moÄi da saobraÄaju našim prugama ako ih ne modernizujemo", kazao je Kecman. On je dodao da su osim dobrih pruga potrebne i kvalitetne radionice i kadar.

"Razgovarao sam sa pokrajinskim sekretarom za privredu Miroslavom Vasinom da Vlada Vojvodine finansira izradu projekta modernizacije pruga, a kada završimo projekte da krenemo u obezbeÄivanje finansijskih sredstva. Ukoliko budemo brzi veÄ u drugoj polovini iduÄe godine mogli bi da poÄnu radovu", rekao je Kecman.
Nema komentara.