Prijava ili Registracija besplatno!
  web dizajn srbija
Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Sindikata Mašinovođa! | Danas je:

Treća redovna skupština Sindikata Mašinovođa
Datum 30/04/2013 00:30  Autor Stanić Goran  Hitova 1879  Jezik Global
 Синдикат Машиновођа одржао је своју редовну 3.Скупштину дана 29.04.2013. год .  у Београдау у присуству свих 65 делегата и гостију скупштине. Због заузетости и преклапања термина Скупштини није могао присуствовати очекивани број представника пословодства. Сви су они упутили поздраве и жеље Скупштини да успешно обави свиј рад.

  После обављених формалности и избора радног председништва скупштину је отворио председавајући Синдиката Машиновођа Рељин Петар. Наше Скупштине нису изборне већ више протоколарног значаје. После извештаја о раду појединачно поднели су председници одбора док је извештај о раду између две Супштине у име председништва и радне групе поднео Станић Горан као овлашћено лице синдиката.

       Проанализирана је актуелна ситуација у предузећу и одређени приоритетеи за наредни период.

       Финансиски извештај поднео је благајник синдиката Дарко Петровић. Извештај је усвојен и једногласно подржан.


Већ извесно време наш синдикат одржава контакте са Полициским Синдикатом Србије и на овој скупштини потписан је протокол о сарадњи наша два синдиката.

Наш позив на сарадњу полициски синдиката је прихватио и својим дописом од пре месец дана и потврдио.У име Полициског Синдиката Србије протокол о сарадњи потписао је потпредседник Владимир Петровић који се и лично обратио учесницима Скупштине. Већ 1.Маја имаћемо прилику да заједно учествујемо на  протесту у Београду Већа Самосталних Синдиката Србије на коме ће учествовати чланови наших синдиката.

     Скупштини су присуствовали и представници Синдиката Превоза Робе који делује у оквиру СРЖИСа. У тренутној ситуацији у којој се налазимо Синдикат Машиновођа тешко  може да оствари сарадњу са другим репрезентативним синдикатима на Српским железницама. Људи којима је синдикат средство за лично богаћење и личну афирмацију на могу бити искрени борци за прева радника. Објављивањем спискова трошкова појединаца из ових синдиката и дневница динарских и девизних а нарочито трошкова за смештај у Хотелу Београд дошли смо на удар злонамерних и претећих критика прозваних синдикалаца. Синдикат Машиновођа  нико неће моћи да поколеба или уплаши било каквим претњама. Увек и на сваком месту указиваћемо на неправилности и злоупотребе. Ако се уводе мере штедње нека почну од оних који највише и беспотребно троше милионе наших пара.  

    По завршетку радног дела Скупштине делегати и гости наставили су дружење на малом коктелу који је  организован у ресторану у управној згради.Овом приликом се захваљујемо запосленима у ресторану на помоћи као и на времену и простору који су нам уступили.Захваљујемо се и члановима синдиката из Лапова који су се потрудили да све прође какао треба. Трошкове и организацију коктела финансирао је синдикат као и углавном све до сад.  
stojanovic dragan
jel samo vas nece bije milicija kad se strajkuje????????
30
Apr