Prijava ili Registracija besplatno!
  web dizajn srbija
Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Sindikata Mašinovođa! | Danas je:

 Поштовани овим путем желимо да Вас упознамо са радом и природом постојања Синдиката Машиновођа. Настали смо 2007. године као израз неслагања и незадовољства са понуђеним решењима која су тада заступали, а и данас заступају репрезентативни синдикати.

Ми смо еснафско удружење које тренутно броји око 300 чланова. Организовани смо у 11 одбора широм Србије. У Нишу, Зајечару, Лапову, Ужицу, Краљеву, Београду, Кикинди, Суботици, Новом Саду, Шиду и Руми. Окупљамо само машиновође свих профила, помоћнике, машиновође на маневри као и све оне који су обављали тај посао (надзорници локомотива , машински диспечери , путујући надзорници и сл.)  а нису на руководећим местима. Немамо амбицију да постанемо репрезентативни синдикат на начин како се то сада нуди: 15% од бр. запослених на железници. То је немогуће јер толико машиновођа нема у Србији. Нашу репрезентативност тражимо у оквиру струке, гране или делатности што свакако имамо, јер окупљамо  око 30% машиновођа у Србији. То нам је право до сада оспоравано мада је у закону утемељено. Поново ћемо тражити од министарства за рад запошљавање и социјалну заштиту тумачење тог чл. закона о раду. Ново пословодство тј. Ви такође нам може помоћи уколико препозна наше добре намере и признате нам репрезентативност у струци. Наша искључива жеља је да учествујемо у изради новог колективног уговора. Нама привилегије и плаћене функције не требају. Боримо се искључиво за права радника наше делатности не умањујући право и значај других веома важних чинилаца овог сложеног система. Мислимо да је то најисправније јер нико не зна наше проблеме боље од нас самих. 

Komentari (1)
14/02/2013 22:58 Sindikat Mainovođa
САОПШТЕЊЕ ПРЕДСЕДНИШТВА СИНДИКАТА МАШИНОВОЂА У ВЕЗИ ТУЖБИ ЗА СМЕНСКИ РАД И ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА ЗА НАСТАЛУ СИТУАЦИЈУ

Синдикат Машиновођа је од првог дана свог постојања указивао на нагомилане проблеме на српским железницама. Запослени су таоци корумпираних синдиката и пословодства, које из године у годину доводи предузеће на руб пропасти. Зашто није усклађен колективни уговор са законом о раду, зашто се нико није тргао на упозорење да ће запослени своја права тражити на суду...? Судови у Србији су данас  затрпани тужбама радника који траже да им се по закону плати оно што им припада.Ћутало се годинама док апелациони суд у Нишу није  почео да доноси пресуде у корист радника, са обавезом да железница мора да плати одштету запосленима, са свом каматом и судским трошковима. Пословодство и даље ништа конкретно не предузима да се проблем реши и штета предузећу смањи. Уместо да траже решење они прете: узеће, смањиће... Кога плаше? Ослањају се на проверене савезнике, репрезентативне синдикате- НСМС, СИС и СЖС, које су већ искористили на суду као тројанског коња у борби против радника. Председници ових синдиката су дали документ суду још 2010.год. где тврде  нам је урачунат сменски рад у коефицијент. Тиме су себи дали алиби за свој нерад и дали подршку пословодству да и даље ради на штету запослених који имају право на увећану зараду за рад у сменама. Нигде у цивилизованом и уређеном свету синдикат не брани интересе послодавца већ радника. То им је сврха постојења. Овакву изјаву синдиката на суду, на штету радника, у Француској или Италији може да да само ЗАШТИЋЕНИ СВЕДОК. Нема тог синдикалног лидера који би остао на својој функцији после овакве скандалозне изјаве. Овде се још и хвале и утркују ко ће да да патриотскије образложење. Једни вичу штитили смо послодавца , други вичу штитили смо предузеће. То је велика разлика. Председник синдиката извршних служби не заступа интересе радника извршних служби. Промените бар име синдикату. Будите синдикат административних служби и штампарских радника нпр.

Komentari (2)
02/12/2012 20:19 Sindikat Mainovođa
 
Komentari (0)
02/07/2012 21:40 medja
  
Komentari (0)
20/04/2012 12:05 medja
Na ulazu u Grdeličku klisuru danas se obeleava 13 godina od pogibije i ranjavanje velikog broja putnika u vozu koji je tokom napada na Srbiju 1999. godine pogodio bombarder NATO. 

 Leskovac, Grdeločka klisura, bombardovanje, NATO, godišnjica, 
 Na današnji dan pre 13 godina

 

 

Komentari (0)
12/04/2012 08:31 medja
 Još jedna kombinacija u nizu sa ciljem da nam pokradu i naknadu za prevoz.


Komentari (0)
27/02/2012 19:04 medja
Siemens ekološki vozovi Siemens snabdeva sistem podzemnih eleznica u prestonici Norveške, Oslu vozovima koji troše 30% manje energije od onih koji su trenutno... 
scuploadfilesosep200702ow7 Ekološki vozovi u Oslu
Komentari (0)
16/02/2012 09:21 medja
 Naredna tri meseca cena rada 67,90 dinara. Topli obrok nam se i dalje otima uz odobrenje pojedinih sindikata
Komentari (3)
13/02/2012 11:14 medja
Najstarija zupčasta eleznica u Evropi, izgrađena od 1898. do 1904. godine, nalazi se na planini Rigi u švajcarskim Alpima, u blizini Lucerna
Komentari (0)
08/02/2012 19:16
 
Odgovor pravne slube eleznica Srbije na akciju VOLONTIRANJEM DO POSLA
 
 
Komentari (0)
21/01/2012 00:20 medja
 Odgovor generalnog direktora na akciju -VOLONTIRANJEM DO ZAPOSLENJAKomentari (0)
17/01/2012 12:43 medja
Jedan od najvećih svetskih internet browsera "Mozzila Firefox" je opravdao očekivanja ...
Komentari (0)
11/12/2011 09:55 admin
Strana 2/2 < 1 2